HTML

Paragyár

Minden, ami egy paragépnek para. Paraaaa - indulatszó, jelentése: félelem. Paragép - főnév, jelentése: valaki, aki sokat parázik fölöslegesen. Ha van valamilyen beteg, szánalmas, elképesztő, idegesítő, abszurd parád, írd meg nekünk: paragyar@gmail.com

Friss topikok

  • B.Arthur: Itthon Bagoly a becenevem...így aztán most jót röhögtem. :D Húúúúú! A rézfaszú vagyok személyesen... (2016.09.18. 22:20) Bagoly-parák
  • paragyáros: Olvasóink jelentették: az Ancsa-para él! Sőt! Váratlanul lecsap! (2010.11.29. 04:39) Ancsa-para
  • Kankalinka: Mekkora paraaaaaa már! Folyamatosan szenvedek tőle.... :-DDD (2010.04.27. 11:23) Pasi-parák
  • Monyók: :) Szerintem egy parából kigyógyulni csak akkor lehet, ha szembemész vele! Ez esetben tehát úgy, h... (2010.04.06. 15:47) Aknába zuhanós para
  • Monyók: Ez nem vicces! Ez: PARAAAA (2010.04.01. 13:05) Isteni gyermek para

Linkblog

Pohár para

2011.08.18. 11:40 Monyók

Igazából még nem eldöntött tény, hogy a pohár-para kinek is valóban a parája: a vendéglátósnak vagy a vendégnek. 

Szeretjük a nyarat, szeretjük a kerthelységeket, szeretjük a jófej vendéglátósokat, szeretjük ezt így együtt. De nemcsak mi, hanem sokan mások is...ebből kifolyólag bizonyos estéken előfordulhat, az a szerencsétlen helyzet, hogy olyannyira tele lesz egy-egy hely a vendégekkel, hogy elfogynak a poharak és várni kell, VÁRNI! hogy újra az italához jusson az ember.

1. Ez elsődleges para a vendéglátósnak, hisz nem tudja kiszolgálni a kedves vendéget, akkor a vendég ideges lesz, mert nem kap időben inni, és elrabolják az idejét, még az is lehet, hogy a stressz hatására tikkelni kezd.

2. De gondoljunk csak bele, MEKKORA PARA ez annak a vendégnek, aki akkor és most akarja elfogyasztani  sörét, fröccsét, pálinkáját. Lelkileg már teljesen felkészült, hogy odasétál a pulthoz, kér egy italt, és már fogyaszthat is. De nem! Mert akkor jön az intemezzo, várni kell, mert NINCS TISZTA POHÁÁÁR!

Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon meddig kell várni? És ott áll a szerencsétlen vendég, magatehetetlenül, a pultnál toporogva és reméli, hogy a pohárszedő srác mihamarabb visszatér, és végre megkaphatja a következő alkohol adagját.

Ezen tények megállapításának következtében, azonban ki kell hogy jelentsük a a pohár -para sokkal nagyobb para a vendégnek, mint a vendéglátósnak. :)

Bevált gyakorlat: Mindig vidd magaddal a poharat, amiből előtte ittál. :) Így soha nem lesz gond miből meginni a következő adagot, és még kevesebb vízhasználattal is jár, amivel még a bálnák kihalálsának esélyét is csökkented.

Szólj hozzá!

Címkék: para alkohol buli félelem pohár

Kisállatot eltipró- para

2011.07.05. 03:56 paragyáros

A közlekedési parák közül egy speciálisan nyári verzió: a kisállatokat eltipró-para.

Itt a nyár, végre gurulhatunk bringával jobbra-balra. De előbújtak mindenféle állatkák is... például a sünik, vagy ha esik, a csupasz csigák, békák meglehetősen aktívak.

Jóféle bulik és rosefröccsök után már nem úgy lát az ember, ahogy. Szóval megeshet, hogy a gyanutlan és tudatlan állatkára rálépünk, vagy rámegyünk biciklivel.

Ez mindig mefrodul a fejemben, amikor gyéren kivilágított helyen mászkálok/tekerek.

Szólj hozzá!

Címkék: para állat bringa állatka eltipor

Empátó-para

2010.12.10. 00:49 paragyáros

Az empátó ÁBÓ nyelven empatikusat jelent.

Az empátó-para lényegében lelki hipochondria. Ugyanis a para birtokosa beképzeli magának, kivetíti magára barátai baját. Ha egyébként is zilált helyzetben van, akkor simán, ha nem, akkor egyértelműen a jövőben fogja ezeket prezenálni saját kis életében - gondolja, hiszen parázik.

Az empátó-para vizuális típusú embernél fokozottan veszélyes. Gondolunk itt a lelki cuccok meleltt a fizikai sérülésekre, veszélyekre. A plasztikus, részletgazdag fantázia nagy barátja a paráknak. Segít magunkévá tenni, magunkra vetíteni, sőt akár bevonzani is barátaink akármilyen paráit. Különös tekintettel a lelki eredetű parákra, mint a csap-para vagy a transitonal-para.

Megoldás 1.: Ne legyünk empátók és/vagy ne legyenek barátaink. Így a paráikkal sem szembesülünk.

Megoldás 2.: Ne olvassunk para blogot! Para blogot pedig semmiképpen ne írjunk!

Szólj hozzá!

Címkék: barátok para hipochondria empátia érzelmek félelmek

Csap-para

2010.12.10. 00:07 paragyáros

Szintén egy olvasónk küldte és szintén a karácsony előtti lélekgyepálás része lehet a következő blog, ami még csak nem is szexről szól. Sokkal durvább.
 
Szerelem-para rulez!
 

Szólj hozzá!

Címkék: para döntés szerelem társ érzelmek félelmek viszonzatlan viszonzott

Transitional fuck - para

2010.12.09. 23:23 paragyáros

Blogunk egyik rajongója megosztotta velünk a transitional fuck-para lényegét.

Szex, érzelmek, félelmek mi kellhet még így karácsony előtt? Vegyétek, vigyétek, lehet befordulni vid láv...

Szólj hozzá!

Címkék: szex para döntés szerelem pár társ menekülés érzelmek félelmek összetört szív csap viszonzatlan viszonzott

Eszkalálódik...

2010.12.09. 10:53 paragyáros

..mert megérkezdtek a csőrös dögök és még csak a viharos szél sem tántorítja előket a jelnléttől.

Varjú-para rulez!

Szólj hozzá!

Címkék: para félelem dög madár varjú csőr eszkalálódik

Bagoly-parák

2010.11.29. 04:16 paragyáros

Verbális szubkultúrák találkozása megfejthetetlen para-generátor faktor, melynek nyomán új parák születnek. Ott voltunk. Átéltük.

Szex-parák csak most, csak nektek.

5 komment

Címkék: szex para alkohol szerelem bagoly sün

Pasi-parák

2010.04.21. 12:26 paragyáros

 A pasi-parák két típusát, illetve ezek kombinációját véljük felfedezni.
 
Zsáner pasi-para
 
A kiszemelt hím, az abszolút zsáner kategóriába sorolható, kívül-belül. És a para tárgya éppen ez a tény. Mert ez az a típus, akivel nekifutásból pofára esik az ember lánya. Mindegy, hogy ki az, hogyan nevezi magát, minket nem téveszthet meg! Megvan a típus, mindenkinek más, a lényeg, hogy ő a para tárgya. Ő AZ!
 
Megoldása: Észreveszed, messzire elkerülöd, mégcsak nem is beszélsz vele. Ha már beszéltél vele, soha többet nem teszed.
 
 
Harmincas pasi- para
 
A hímen észlelt tünetek: életfájdalom, életkrízis, tehetetlenségi jajveszékelés, plátói szerelem (aminek a tárgya nem te vagy!), 'nem tudok elköteleződni' - és 'nem merek bízni'- életérzések. Ezektől a tünetektől lehet parázni bőven.
 
Megoldása: Ha időben észleled, adj neki két fülest, ha már későn, akkor magadnak.
 
Abszolút pasi-para
 
A Zsáner pasi-para és Harmincas pasi- para kombinációja.

1 komment

Címkék: para pasik harmincas zsáner platói szerelem életkrízis

Aknába zuhanós para

2010.03.30. 16:06 paragyáros

Az aknafedők, olyan tárgyak az amúgy egyszerűnek tűnő utcai közlekedésben, amiket jobb elkerülni. Mert hátha leszakad, vagy hátha rosszul tették vissza a munkások és megbillen. Egy pillanat alatt valamilyen mély, sötét lyukban találhatja magát az ember, sőt többi embertársa tudta nélkül.

Tehát jobb gyalog és biciklivel is kikerülni a csatornafedőket, fém árokfedőket.

Egyedül a beton aknafedők jelenthetnek kivételt, azok, amik alatt általában vezetékek futnak, mert nem túl mélyek. Már láttam.. De a többi, mind paraaaa.

Megoldása:Ne lépjünk aknafedőre. Soha.

 

2 komment

Címkék: para zuhanás akna

Isteni gyermek para

2010.03.30. 12:21 paragyáros

Ahogyan nagyanyáink mondták: "Lányom, a legbiztosabb módszer, ha keresztbe rakod a lábaidat."
 
Kankalintól származik a következő para, csak nőkenk:
 
"Biológiai tanulmányainkból tudjuk, hogy az új élet születésének feltétele, hogy egy férfinek és egy nőnek össze kell rakniuk, amijük van, és utána a sejtek szintjén elindul az osztódás.
 
Namármost, ha ez nem jön létre, akkor a nőnél jön az olajcsere. Teljesen természetes para, ha ez ember lánya aktív szexuális élet mellett rosszul van már néhány nap késlekedéstől is, kivéve persze ha tervezi a bébit.
 
De mi van akkor, ha az embernek nincs partnere, és mégis szorongva várakozik, ha netán valami oknál fogva késedelmesen tolat be a piros Merci? Tán csak nem attól félünk olyankor, mi nők, hogy egy isteni sarjat hordunk esetlegesen a szívünk alatt, vagy magától osztódásnak indult a petesejtünk? Mert bár biztosak vagyunk abban, hogy nem most lesz gyerekünk, azért MÉGIS ott lappang a para és csak a jól ismert hasgörcs adhat megkönnyebbülést..."

2 komment

Címkék: para gyermek szex

Varjú para

2010.03.29. 11:22 Monyók

A tél folyamán realizálódott bennem, hogy varjú parában szenvedek. Szeretem az állatokat, a madarakat is, de láttátok már mekkora csőre van egy varjúnak??? Nos, meggyőződésem, hogy a mai eltorzult aggresszív világunkban az állatok is egyre agresszívebbé válnak. NEM láttam Hitchcock Madarak című filmjét, de abszolút elképzelhetőnek tartom, hogy ezek a fekete, hatalmas csőrrel rendelkező varjak, egyszer csak pusztán idegből, megtámadnak és kikaparják a szemem.

A varjú para jellegzetes tünetei közzé tartozik, hogy: nem megyek varjú közelébe, kikerülöm őket, sőt! ha kell, az egész parkot, ha éppen ott tanyáznak. Tudjátok: "jobb félni, mint megijegni!" :)

A varjú para erős összefüggésben áll a Horog-parával.

536801_259197487525126_780992275_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Répásy Zsolt, Forrás: http://zsoltrepasy.com

 

1 komment

Címkék: para szem madár varjú

Online-para

2010.01.25. 14:32 paragyáros

A para leginkább munkehelyre lokalizálható. Lényege, hogy a nem túl kedvelt főfingelosztó, csekkolja a gépünket. Nem egyszerűen mindenféle online felületen követ nyomon, hanem feltöri a gépedet és az összes létező személyes kommunikációs felületedbe belelát. Az már mellékes, hogy ezt hogyan kivitelezi. A para tárgya akár szuper-adottságokkal is felruházható. Mert a para az para.

Emellett még az is para, ha nem használunk lock-olást a gépünkön. Ez nagy hiba. Végzetes is lehet. Nem magyaráznám meg, hogy miért.

Megoldás: Ha valaki tudja, hogy ezt a hekkelést tényleg könnyű megoldani egy munkahelyen, az hallgasson örökre. Mert ez már így is paraaaa. Valódi megoldás lehet, ha a parás munkahelyet vált. Gyengébb megoldás: ha nem használ semmilyen online kommunikációs csatornát a munkehelyén. Sőt, meg sme szólal.

Szólj hozzá!

Címkék: para online feltörés főnök hekkéles

Mozgólépcső-para

2010.01.25. 13:48 paragyáros

A mozgólépcső leszakad, és ledarálja a lábadat.* Merthogy gyakorlatilag sehová nem tudsz  kapaszkodni. És persze, hogy bármikor leszakadhat, ez a para lényege.

A para átragasztása akkor a leghatásosabb, ha ezt a mozgólépcsőn melletted állóval közlöd.

Megoldása: Egyszerű, nem használsz mozgólépcsőt. Metró helyett utazol busszal, villamossal, biciklivel, gyalog, akármivel. Magas épületekben használod a liftet, ha lift-parád van, akkor a lépcsőt, tűzlépcsőt. De nyilván gonoszabb, ha átragasztod másokra a parádat. Méghozzá a mozgólépcsőn.

*A para mutat némi hasonlóságot a lábevő-parával.

Szólj hozzá!

Címkék: para láb mozgólépcső ledarál

Távolsági busz-para

2010.01.25. 13:14 paragyáros

Hahó everybody! Rég jelentkeztünk, ezen nincs mit szépíteni. Viszont én már új lendületet érzek az ujjaimban, most, hogy végre lassan kikecmergünk a januárból. Szóval igyekszünk majd belehúzni újra a parákba.

 

Itt egy őszinte életérzés, évszaktól függetlenül, egy firkásztól :) a távolsági busz-para

"Távolsági buszon esélyes, hogy rádjön a pisi, de nyilván akkor, amikor esélytelen könnyíteni magadon. A jármű ugyanis nyilván nem akkor áll meg, amikor nagyon feszít az érzés, ha pedig megáll, jön a következő, a már emlegetett, utaselhagyós para- vagyis esetünkben az a félelem, hogy nem érsz vissza a WC-ről a buszindulásra. A ~ legdurvább velejárója, hogy ahogy induláskor jegyet váltasz a buszra, már a helyed elfoglalásakor is csak arra tudsz koncentrálni, hogy vajon mennyire kell pisilni, pedig még el sem indult a cucc.

 A ~ kiküszöbölésére éppen ezért tanácsos vonattal utazni, ahol bármikor felkeresheted a mellékhelyiséget."

Szólj hozzá!

Címkék: para vonat wc utas pisilni kell tavolsagi busz

Báber*vonulás para

2009.07.30. 19:13 Monyók

Bábervonulás akkor következik be, amikor sok szép lány együtt vonul.

És mi is a "Bábervonulás para"?  bábervonulás idején, mikor nézel egy vagy egy csapatnyi bábert félsz, hogy közben lemaradsz a többiről :)  A bábervonulás para elsősorban a fiúkat fenyegeti. Nyáron nagyobb a veszély, ugyanis sok a báber. Szabadtéri szórakozóhelyeket megközelíteni ilyenkor nagyon-nagyon veszélyes! Társaságunk hímnemű tagjai egyértelmű bábervonulás parában szenvednek.

 *báber vált.: bá, bátony, bábó fn, mn 1. Megigéző, szép, gyönyörű lány. Ez a báber, akkora nagybáber, mint egy báberbátony. (forrás: A magyar nyelv ÁBÓ szótára, 2009. MTA-ÁBÓ Intézet, első kiadás, pp: 14.)

3 komment

Címkék: para lány szép nyár vonulás

Hétfő - para

2009.07.27. 12:36 Monyók

Az az érzés, ami vasárnap délután tör rád. Először elromlik a kedved, majd görcsölni kezd a gyomrod és undor lesz rajtad urrá, ahogy múlik az idő ezek az érzések egyre fokozódnak. Estére egészen magadba fordulsz és már élni sincs kedved.

Ez az egyik olyan para, mely komoly fizikai tünetekkel is együtt jár. Legjobb tudásunk szerint sokan szenvednek hétfő parában.

Javaslatunk hétfő-para ellen:

1.mondj fel a munkahelyeden és ne dolgozz! :)

2. Inkább ezt javasoljuk. Mindenképp szervezz programot a kisbarátaiddal és fogyassz annyi alkoholt, hogy elfeljtsd, hogy másnap hétfő. Próbáltuk. Működik :) (Nekem már nincs hétfő parám.)

3 komment

Címkék: barátok para alkohol szorongás hétfő munkahely felelem

Komp-para

2009.07.23. 13:02 paragyáros

Amikor M. meghallja, hogy esetleg komppal kell valahova utazni, akkor gyomra görcsbe rándul és heves ellenállásba kezd: ő ugyan sehovase komppal, akkor inkább megkerüli a Balatont!

Általában nem is megy M. sehova komppal. Régebben, ha mégis erre került sor, akkor M. remegő lábakkal sétált fel a kompra, majd görcsösen kapaszkodott a szélébe. Amikor a komp elindult és M. lenézett a komp mellé, akkor bevillant a kép, miszerint ő megbillen és a komp mellé esik, a sodrás lerántja a komp alá, ő feltapad a komp aljára és meghal azon nyomban.

Megoldás lehet: nem nézel a komp mellé, hanem távolba meredsz, és továbbra is kapaszkodsz kézzel-lábbal-gumipókkal.

Vagy lerogysz a korlát alá és belülről nézed a szemhéjadat és várod a végét. Ja, és erősen koncentrálsz, hogy ne jusson eszedbe, hogy esetleg elsüllyed a komp. Pont alattad, pont most.

A para valódi paraságát azzal tudjuk alátámasztani, hogy M. hat évig evezett és vitorláson most sem fél.

M. régóta elkerüli a kompokat jó messzire, ezért nem is tudja, hogy van-e még  komp-parája.

 

Szólj hozzá!

Címkék: para félelem kapaszkodás komp

Mikró-para

2009.07.23. 09:05 paragyáros

 

Jabba Light mikró-parával küzd. Leírta nekünk, mit is jelent ez:

A ~ tipikusan poszt-posztmodern jelenség. A poszt-posztmodern irodai rabszolgának nincs ideje, és lehetősége, hogy rendes, gáztűzhelyen melegített ételt egyen, így arra kényszerül, hogy otthonról hozott, kornyadozó ételt mikrózzon. Arra viszont rengeteg lehetősége és ideje van, hogy az Interneten, szigorúan áltudományos forrásokból feltérképezze a mikrohullámú sütő káros hatásait.

A ~nak kétféle megvalósulása ismeretes.

A tányéros ~ esetében a félelem tárgya, hogy a korábban mikrózott élelmiszerek molekulái még mindig ott cikáznak a sütőtérben, és összekeveredve az aktuálisan melegített étellel, egy tipikusan poszt-posztmodern, n-dimenziós, radioaktív gasztronómiai objektumot hoznak létre.

A  tuppervárés ~ esetében a félelem tárgya az, hogy a műanyagdoboz ráolvad az ebédünkre.


Megoldás: kérjünk fizetésemelést, és együnk étteremben minden nap!

Szólj hozzá!

Címkék: kaja para félelem műanyag élelmiszer mikrómikrohullám

Újságíró-para

2009.07.22. 23:19 paragyáros

Újságírás sem egy stresszmentes foglalkozás. A. barátunkból a politikusok kihozzák a klasszikus újságíró-parát:

"Keresel egy politikust, nem veszi fel a telefont. Sms-t küldesz neki, hogy ki vagy, és mit akarsz, és azon parázol, hogy "Köcsög Újságíró, Ne Vedd Fel!" névvel menti el a számod, és sosem tudod meg tőle, amit akarsz."

Lehetséges megoldások: Ne írj sms-t, sőt sose küldd el a számodat (A titokzatosság izgalamas.) Ne érintkezz politikusokkal, ne legyél újságíró.

ps: Félresikerült randik után is hasonló nevekkel lehet tele a telefonod. De te magad is juthatsz a Ne Vedd Fel névre más mobiljában. Mobil-korszak vivát!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: telefon politikus para sms félelem újságíró

Utaselhagyó-para

2009.07.22. 13:54 Monyók

Minden valószínűséggel az összes buszsofőr, idegenvezető és utaskisérő parája.

Lényege: Hosszabb, külföldre való utazások során, a megállók alkalmával egyszer csak otthagyod valamelyik (vagy több) utasodat a benzinkútnál, és csak a utazási célhoz való megérkezéskor veszed észre, hogy néhány utast elvesztettél. A para az éjszakai megállók alkalmával mérhetően felerősödik, ugyanis az éjszakára való tekintettel az alvó üzemmód beindul, és nagyobb a motíváció az alvásra, mint arra, hogy figyeld melyik utasod kótyagolt el és nem szállt fel megfelelő időben a buszra.

Nemrég szembesültem ezzel a parával. Mikor megérkeztem az utasokkal Budapestre, és kipakolták az összes bőröndöt a buszsofőrök, néhány csomag gazdátlanul maradt. Pár percen át töprengtünk azon, vajon hol vesztettünk embert. Paraaaaaaaaaaaaaaaa Hál'Isten ebben az esetben előkerültek az utasok.

Javaslatom az utaselvesztés ellen: bármennyire nem érdekel felszállt-e vagy leszállt-e az utas, számold össze őket :)

Szólj hozzá!

Körömpara

2009.07.22. 10:32 Monyók

Rettegés a körmök mechanikai sérülésétől. Kialakulásának oka jellemzően empirikus tapasztalat --e sorok szerzőjének jobb nagylábujj-körmére tízéves korában úgy másfél méter magasságból ráesett egy... hát ne szépítsük, tulajdonképpen egy SZEKRÉNYAJTÓ--, azonban a szóbanforgó sérülésnek a puszta látványa is kiválthatja ezt a típusú félelmet a mélyen empatikus lelkialkatoknál.

E rövidke tisztázás után szükséges szót ejtenünk az adott félelemtípus egy minősített esetéről, a "fesztiváli körömparáról".

Ennek során az alany tartózkodik papucsban, esetleg szandálban megjelenni különböző fesztiválokon, koncerteken és egyéb bulikon, amit azzal indokolhatunk, hogy a lábbeli és annak viselési körülményeinek gondolata olyan színes, plasztikus mentális képeket idéz fel, hogy pl. egy pogózó ember lendületből, mondjuk féloldalról ELRÚÚÚÚÚÚÚGJA a parázó lábujját, leszakajtva ezzel amaz fél vagy egész körmét.
Extrém esetekben megtörténik a kiserkedő vér, illetve a harsanó körömszakadás gondolati reprezentációja is.
Az adott félelem következménye egyfajta diffúz rosszérzés, közérzeti-hangulati instabilitás.

MEGOLDÁS : Mindenképpen zárt cipők viselése. Amennyiben a nyári hőségben barátok, ismerősök kifogásolják zárt, feltételezhetően meleg (ámde biztonságos) viseletét, felelje kedélyes méltósággal azt, hogy

"Férfiember nem hord szandált!"

by sendmode

Köszönjük! :)

1 komment

James-para

2009.07.21. 15:45 paragyáros

Sz. vendégül látta a texasi James-t Budapesten. A couchsurfing James részéről egy hónaposra sikerül. Sz. egyszerűen nem tudta kidobni.

Sz. parája, hogy valamelyik európai városban szembetalálkozik Jamesszel, aki aztán megint beköltözik.

A James-para az Ancsa-para rokona, de itt egy tartósabb nem-szeretem kapcsolatfelvétel fekete réme lebeg Sz. feje felett. Bár ez az Ancsa-para hitelességén mit sem változat.

Megoldás: ne fogadjunk be texasi James-eket a lakásunkba. Vagy a James-para kialakulása után minél kevesebbet mozogjunk európai nagyvárosokban, és Budapesten. Költözzünk vidékre, ahol még James sem jár.

1 komment

Címkék: para félelem texas james couchsurfing

Ancsa-para

2009.07.21. 15:45 paragyáros

Az Ancsának kinéző lányok miatt jól meg lehet ijedni, merthogy az ember nem igazán szeretne kommunikálni azzal, akivel nem szeretne és kész. Merthogy minek.

Nem is az illető jelenlegi külseje váltja ki a parát, hanem a nemkívánatossá válás idején alkalmazott külalakra parázunk rá. Pedig nagyon is jól tudjuk most hogy néz ki a paraaa- tárgy.

Valószínűleg még a kifejlett Ancsa-para sem észrevehető. Ki figyeli, ki mikor tér át a másik járdára, vagy áll meg egy oszlop mögött, egy kicsit..

Ez a para persze bármilyen nem kívánatos akár ostoba, szemétállat, barom személyre átvihető, úgy mint exekre, volt és jelenlegi főnökökre, volt és jelnlegi tanárokra, kollégákra stb.

Megoldás:tuti megoldás nincs, de a para mérsékelhető a megfelelő dioptiájú szemüveggel, kontaktlencsével. Ha tisztán látsz, akkor legalább feleslegesen nem parázol. Ezen kívül nem árt néha tudatosítani most hogy néz ki a parád tárgya.

1 komment

Címkék: para ex személy főnök élelem nem kívánatos

Felszerelés para

2009.07.21. 15:00 Monyók

A felszerelés para elsősorban a fényképezőgéppel-kamerával-laptoppal dolgozó embereket fenyegeti, akik ezeket az eszközöket gyakran használják fesztiválok és bulik alkalmával, ahol nagy esélye van arra, hogy eltűnik valamilyen úton módon.

Egy pár hete a fesztiválozások alkalmával konstatáltuk M. barátunk súlyos felszerelésparában szenved. Ferszeleésben kávézott, felszerelésben evett, felszerelésben ment wc-re, felszerelésben táncolt, a felszerelés volt a kispárna.

A felszereléspara tünetei: görcsös ragaszkodás a felszerelést tartalmazó táskához, soha nem rakjuk le a felszerelést asztal alá, asztal mellé, se asztalra. SŐT!

Fontos szabály: Ha le is rakjuk valahová a cúbert* mindenképp érintkezni kell vagy a saját vagy egy kedves barátunk valamilyen testrészével.

A felszerelés parát megszűntetni nem lehet. Egy megoldás van rá, ha kulccsal/biztonsági zárral zárható helyre tudjuk elhelyezni a felszerelést.

*cúber fn;Cucc,dolog.Közelebbről meg nem határozott jelentésű szó.
(forrás: A magyar nyelv ÁBÓ szótára, 2009. MTA-ÁBÓ Intézet, első kiadás, pp: 17.)

Szólj hozzá!

Címkék: fényképezőgép felszerelés para fesztivál fotós

Lakáskulcs para

2009.07.21. 12:02 Monyók

Folyamatos félelem attól, hogy munkahelyen marad a lakáskulcs, majd éjjel mikor megfelelő mennyiségű rozéfröccs és/vagy pálinka, sör... hatása alatt hazabotorkálsz, az ajtó előtt konstatálod a helyzetet: "A kulcs a melóhelyen maradt."

Megoldás: Mielőtt elindulsz a munkából nézd meg 10x, hogy tuti elraktad-e a kulcsot.

Lakáskulcspara extra változat: hogy a kulcs beleesik a csatornába az utcán, vagy kiesik a zsebből biciklizés közben. Köszönjük Szács! :)

Szólj hozzá!

Címkék: para alkohol félelem kulcs lakás munkahely