HTML

Paragyár

Minden, ami egy paragépnek para. Paraaaa - indulatszó, jelentése: félelem. Paragép - főnév, jelentése: valaki, aki sokat parázik fölöslegesen. Ha van valamilyen beteg, szánalmas, elképesztő, idegesítő, abszurd parád, írd meg nekünk: paragyar@gmail.com

Friss topikok

  • B.Arthur: Itthon Bagoly a becenevem...így aztán most jót röhögtem. :D Húúúúú! A rézfaszú vagyok személyesen... (2016.09.18. 22:20) Bagoly-parák
  • paragyáros: Olvasóink jelentették: az Ancsa-para él! Sőt! Váratlanul lecsap! (2010.11.29. 04:39) Ancsa-para
  • Kankalinka: Mekkora paraaaaaa már! Folyamatosan szenvedek tőle.... :-DDD (2010.04.27. 11:23) Pasi-parák
  • Monyók: :) Szerintem egy parából kigyógyulni csak akkor lehet, ha szembemész vele! Ez esetben tehát úgy, h... (2010.04.06. 15:47) Aknába zuhanós para
  • Monyók: Ez nem vicces! Ez: PARAAAA (2010.04.01. 13:05) Isteni gyermek para

Linkblog

Csap-para

2010.12.10. 00:07 paragyáros

Szintén egy olvasónk küldte és szintén a karácsony előtti lélekgyepálás része lehet a következő blog, ami még csak nem is szexről szól. Sokkal durvább.
 
Szerelem-para rulez!
 

 

Még mielőtt kielemeznénk a jelenséget, tisztáznunk kell honnan ered a para neve: csap = az átfolyó érzelmek.

Sokunk életében előfordul, hogy évekig nem találjuk meg a szerelmet. Emberek, érzések jönnek-,mennek, de az igazi áttörés még mindig nem érkezett el.

Tegyük fel, hogy végre megismerünk valakit, aki minden erejét bevetve azon munkálkodik, hogy kinyissa a csapot a szívünkhöz. Mi félelmeink legyőzésével és azzal a hittel, hogy vele majd más lesz, átadjuk magunkat az áramlatnak. És megtörténik, a csap elkezd folyni.

Az első para akkor következik be, mikor az ominózus partner megnyitja a csapot. Az érzelmek mellett kitörnek a félelmek is, meglepődünk saját magunkon, hogy képesek vagyunk még ilyet érezni. A félelmek tárgya a csalódás, a viszonzatlan érzések.

Amikor legyőzzük ezen félelmeket és átadjuk magunkat az eseményeknek jön a következő para: párunk szembesül tette következményeivel és néhány hét elteltével rájön, ebből valóban lehet valami. Addig hajtotta a hódítási vágy, hogy bekebelezze szíve választottja érzelemvilágát, de néhány hét elteltével a két léleknek el kell dönteni, hogy közösen folytatják útjukat vagy új társat keresnek.

Valóban létezik, hogy beijedünk egy mélyebb érzéstől? Vagy csak kifogás, mert bizonytalanságunk mögött az a tudat áll, hogy nem őt akarjuk? Vagy egyszerűen megpróbáljuk gondolatainkkal irányítani érzéseinket és mikor rájövünk, nem működik, belezavarodunk?

Talán minden kérdésben benne rejlik a válasz, de a bizonytalanságunk legyőzése lehet a legnagyobb feladat. Sajnos sokszor tapasztaljuk, hogy azért vagyunk megőrülve, akit nem kaphatunk meg. Ez egy eredendően hibás alkatrész a gépezetben. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha könnyen le tudnánk mondani a beteljesületlen érzésekről. De mi van akkor, ha nem mondunk le róla és küzdünk, hiszen a szívünk nem hazudik, úgy is átélhető még a mindent elsöprő szerelem?

És itt jön a harmadik para, amikor is a partner tudatosan elzárja a csapot, míg tisztázza saját érzelmeit. Mi megtorpanunk, nem értjük mi történik. Elkezdődik a férfi-nő játszma és  a csapunk eldugulni látszik. Elzárta, de a kezét a csapon tartja, hogy még véletlenül se nyithassa meg más. Bennünk csak gyűlnek az indulatok és az érthetetlen gondolatok. 

Talán ebben a jelenségben a legparább, ha az a fél, aki elbizonytalanodott nem tud dönteni. Hol kinyitja a csapot, hol elzárja úgy, hogy közben már átélték milyen is ha mindkettőjükön átfolynak az érzések. 

Megoldása:

Egyrészt dönteni kell hamar!  

Másrészt, örök optimista hozzáállással, ha túlvagyunk ezeken a játszmákon és rájövünk nem bírjuk egymás nélkül, akkor egy csodás szerelmet élhetünk át.

Ha pedig a bizonytalanság győzedelmeskedett ne hagyjuk, hogy a párunk keze a csapunk közelében maradjon, hiszen az érzéseknek áramolniuk kell! Függetlenül attól kinek sikerül csapunkat kinyitnia!

Ha pedig azt gondoljuk így már senki nem fogja, felejtsük el! Hiszen rájöttünk működik még a csap, így már mások is könnyebben kinyithatják bennünk, nekünk..

 

Szólj hozzá!

Címkék: para döntés szerelem társ érzelmek félelmek viszonzatlan viszonzott

A bejegyzés trackback címe:

https://paragyar.blog.hu/api/trackback/id/tr752505740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.